Cluj: Peste 1.100 de şoferi au fost testaţi în cursul nopţii cu aparatele etilotest şi drug-test

0
281

Peste 1.100 de şoferi au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test, în noaptea de joi spre vineri, în cadrul unei acţiuni derulate de poliţiştii rutieri clujeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară.

Conform unui comunicat de presă al IGPR, aproximativ 1.179 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 de infracţiuni, dintre care 16 la regimul circulaţiei pe drumurile publice, respectiv 13 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, precizează sursa citată.

Astfel, poliţiştii rutieri au depistat, pe strada Calea Floreşti din municipiul Cluj-Napoca şi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, doi şoferi care se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive.

Tot pe Calea Floreşti a fost depistat la volan un şofer care era sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i înregistrată o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Sursa: AGERPRESS