Cluj: Proiect de 6 milioane de lei, din fonduri europene, pentru monitorizarea alimentării cu apă

0
252

Compania de Apă ‘Someş’ SA derulează un proiect în valoare de peste 6 milioane de lei, din fonduri europene, pentru extinderea sistemului de monitorizare a activităţii de alimentare cu apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj.

‘Se extinde sistemul de monitorizare a activităţii de alimentare cu apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj. Joi, 25 noiembrie 2021, a fost semnat contractul de lucrări ce prevede extinderea şi modernizarea sistemului automat de monitorizare şi control al procesului de alimentare cu apă şi canalizare-epurare din judeţele Cluj şi Sălaj. Derulată de Compania de Apă ‘Someş’ S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, investiţia de extindere a sistemului ‘SCADA’ este parte a megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, cu derulare între 2019 şi 2023′, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit comunicatului, achizitorul va trebui ca, într-un interval de maxim 15 luni, să furnizeze, să monteze şi să asigure funcţionarea echipamentelor necesare extinderii sistemului SCADA existent la nivelul Companiei de Apă Someş, inclusiv integrarea obiectivelor aferente infrastructurii de apă/apă uzată care deţin acest sistem. Astfel, actualul sistem va fi extins cu nu mai puţin de 90 de noi obiective locale, acestea fiind echipate cu componente performante de transmitere a datelor la distanţă.

‘Această nouă investiţie cu finanţare europeană, în valoare de peste şase milioane de lei, va contribui la asigurarea unor servicii de cea mai bună calitate în ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi canalizare a celor circa 775.000 de cetăţeni deserviţi’, declară, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Sursa: AGERPRESS