Cluj: Spitalele din subordinea CJ vor asigura permanenţa în mini-vacanţa de 1 Decembrie

0
475

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat, vineri, că spitalele din subordinea sa vor asigura permanenţa în mini-vacanţa de 1 Decembrie, inclusiv serviciul de sfat medical prin telefon pentru copii ALOPEDI 0364 – 917, care poate să fie apelat non-stop, din toată ţara.

‘Unităţile sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj precum şi cele care îşi desfăşoară activitatea în imobile ce aparţin forului administrativ judeţean vor asigura permanenţa pe întreaga durată a sărbătorilor ce se apropie, respectiv Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României. (…). În scopul menţinerii continuităţii activităţii şi a actului medical, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii (Str. Moţilor, nr. 68) vor funcţiona, în intervalul 27 noiembrie – 1 decembrie a.c., secţiile clinice Pediatrie I, II şi III, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică, Neonatologie Prematuri, precum şi Laboratorul Radiologie şi Imagistică Medicală şi Unitatea de Primire a Urgenţelor. De asemenea, părinţilor li se reaminteşte posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul de sfat medical prin telefon ALOPEDI 0364 – 917’, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ‘Leon Daniello’ (Str. B.P. Hasdeu, nr. 6) vor funcţiona liniile de gardă pentru secţiile chirurgie toracică, terapie intensivă şi pneumologie, iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (Str. Iuliu Moldovan, nr. 23) va funcţiona, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie a.c., în regim normal de lucru în activitatea spitalicească.

În plus, la Spitalul Clinic de Recuperare (Str. Viilor, nr. 46-50) vor funcţiona liniile de gardă pentru secţiile cardiologie, neurologie, chirurgie plastică, ortopedie şi terapie intensivă şi se va proceda la organizarea turelor pe structura COVID-19, iar Centrul de Permanenţă situat pe Aleea Băiţa va funcţiona în regim de 24 de ore din 24.

‘E important ca clujenii să ştie că au unde să apeleze în situaţia în care vor avea nevoie de servicii medicale. Cu toate că zilele care urmează au o însemnătate aparte, fiind declarate zile de sărbătoare legală nelucrătoare, medicii din spitalele noastre vor rămâne în slujba celor care au nevoie de sprijinul lor’, a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Sursa: AGERPRESS