Cluj: Târg de haine organizat de JCI pentru susţinerea refugiaţilor ucraineni

0
148

Filiala Cluj a Junior Chamber International (JCI) organizează un târg de haine menit să aducă bani pentru susţinerea refugiaţilor ucraineni, în special a copiilor.

‘JCI Cluj continuă şirul faptelor bune în comunitate: un nou târg de haine aduce susţinere pentru refugiaţii ucraineni. JCI Cluj organizează în 5 şi 6 aprilie Târgul de Primăvară #ReClothing, un eveniment al faptelor bune. Clujenii vor avea parte de sesiuni de shopping sustenabil, dar şi workshop-uri interesante în cadrul cărora îşi vor putea descoperi propriul stil. Banii strânşi vor fi direcţionaţi pentru a susţine refugiaţii care ajung în Cluj – cea mai mare parte din sumă fiind alocată pentru amenajarea unui spaţiu educaţional dedicat copiilor’, se arată într-un comunicat trimis, luni, de organizatori.

Potrivit sursei citate, fiecare cumpărătură se transformă într-un gest de susţinere a refugiaţilor ucraineni, ‘acei oameni care s-au văzut nevoiţi să îşi strângă cele mai de preţ lucruri într-o valiză şi să fugă din calea războiului’.

‘Încă de la începutul războiului căutăm cele mai eficiente metode pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate. Am dus alimente la gară, am trimis articole vestimentare la graniţă şi dincolo de ea şi am dat startul unui demers prin care vrem să facilităm accesul la diferite resurse educaţionale. Doar cu ajutorul comunităţii vom reuşi să amenajăm un nou hub, un loc în care cei mici să poată desfăşura fel de fel de activităţi educative şi recreative. Aşa că îi aşteptăm să ni se alăture’, declară, conform comunicatului, preşedintele JCI Cluj, Ioana Pîrlea.

Proiectul #ReClothing a început ca un pas către diminuarea risipei din domeniul textil, date fiind statisticile îngrijorătoare: industria de fashion e a doua cea mai poluantă din lume, iar 95% din hainele care ajung la gunoi ar putea fi repurtate sau reciclate.

‘În cadrul acestui eveniment, peste 1.000 de articole vestimentare vor primi o a doua şansă. Târgul a fost precedat de o campanie de colectare de haine, iar răspunsul din parte clujenilor a fost extraordinar: sute de kilograme de haine au ajuns în posesia organizaţiei. (…) Voluntarii au pregătit sesiuni de shopping sustenabil şi workshop-uri în cadrul cărora participanţii îşi vor putea identifica propriul stil vestimentar. Curioşii vor învăţa aici când şi cât să cumpere, cum să aleagă opţiuni sustenabile şi care sunt cele mai potrivite articole de îmbrăcăminte pentru stilul lor de viaţă şi pentru caracteristicile lor. De asemenea, mai mulţi designeri români s-au alăturat iniţiativei, astfel că la târg vor fi expuse şi articole semnate de creatori şi producători locali, într-un colţ dedicat lor’, se mai arată în comunicat.

În 2021, JCI Cluj a organizat trei târguri cu vânzare în cadrul cărora voluntarii au strâns fonduri pe care le-au alocat pentru dotarea unor şcoli din mediul rural, precum şi pentru achiziţionarea unor cadouri speciale în prag de sărbători pentru zeci de copii din judeţ. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS