AcasăStiri generaleCluj: UBB dezvoltă un nou program de licenţă în ştiinţele cognitive, în...

Cluj: UBB dezvoltă un nou program de licenţă în ştiinţele cognitive, în limba engleză

Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că, începând cu anul universitar 20022-2023, va dezvolta un nou program academic, la nivel de licenţă, în ştiinţele cognitive, care va fi predat doar în limba engleză.

‘UBB inovează educaţional în ştiinţele cognitive. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) dezvoltă un nou program academic în Psihologie-Ştiinţă cognitivă (Psychology-Cognitive science), care este planificat din anul universitar 2022-2023, la nivel de licenţă, doar în limba engleză’, se arată într-un comunicat trimis, joi, de reprezentanţii UBB.

Conform sursei citate, ştiinţa cognitivă reprezintă un demers interdisciplinar complex care a revoluţionat cunoaşterea umană începând cu mijlocul secolului XX, devenind în timp o specialitate fundamentală a psihologiei moderne.

‘Programul, organizat de Departamentele de Psihologie, respectiv, Psihologie clinică şi psihoterapie, are ca misiune centrală o formare iniţială de înaltă calitate a viitorilor specialişti din domeniul psihologiei şi al ştiinţelor cognitive conexe (neuroştiinte cognitive, informatică, lingvistică cognitivă, logică şi epistemologie). Ca obiectiv specific, programul îşi propune să asigure o pregătire interdisciplinară robustă, care să faciliteze înţelegerea şi operarea cu cunoştinte fundamentale specifice psihologiei şi ştiinţelor cognitive, în vederea valorificării lor în contexte ştiintific-investigative şi practic-aplicative’, declară, potrivit comunicatului, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB, prof. univ. dr. Adrian Opre.

La rândul său, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, subliniază că ‘psihologia clujeană a fost, de la fondarea din 1919, una profund ştiinţifică/experimentală, iar după Revoluţia din 1989 a fost organizată dominant în paradigma ‘cognitivă’, pe acelaşi fond ştiinţific/experimental’.

‘Programele noastre doctorale şi masterale sunt de ani buni organizate ‘cognitiv-experimental’, lucru care a poziţionat psihologia clujeană prima şi singura din ţară şi în top 500 la nivel internaţional (în psihologie şi/sau în psihologie şi ştiinţe cognitive)’, mai adaugă prof. univ. dr. Daniel David, citat în comunicatul menţionat. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks