Consiliul Local Sector 2 a aprobat taxa de salubrizare de 21,27 lei pentru utilizatorii casnici fără contract

0
608

Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat, joi, proiectul care prevede instituirea unei taxe de salubrizare de 21,27 de lei pentru utilizatorii casnici care nu au încheiat un contract de salubrizare cu un operator.

Proiectul de hotărâre pentru actualizarea HCL Sector 2 nr. 74/2021 privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici fără contracte de prestări servicii de salubrizare şi pentru aprobarea Regulamentului privind implementarea, determinarea cuantumului, încasarea şi administrarea acesteia pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti a fost aprobat cu 15 voturi ‘pentru’, unul împotrivă şi 10 abţineri.

‘Mai important decât proiectul în sine este să înţelegem mesajul transmis: cei care nu îşi vor încheia contracte de salubrizare la data de 1 ianuarie 2022 vor trebui să plătească o taxă care nu este deloc mică, este o taxă (…) de 21,27 de lei. Suntem destul de întârziaţi cu contractele de salubritate, probabil majoritatea ştiu că chiar şi acele contracte care au fost încheiate trebuie refăcute toate’, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, în cadrul şedinţei de Consiliu.

El a precizat că vor exista notificări din partea operatorului de salubritate, cât şi din partea Direcţiei de Venituri Buget Local, cu privire la această taxă, ca să înţeleagă toată lumea în ce condiţii se plăteşte.

‘Vom suna din cadrul Primăriei toate asociaţiile de proprietari pentru ca acestea să încheie contracte de salubritate, deci cine locuieşte la bloc şi are asociaţie de proprietari, aceasta va încheia contractul de salubritate, pentru cei care locuiesc la casă vor trebui ei să semneze acest contract’, a spus Radu Mihaiu.

De asemenea, contractele se pot încheia electronic – online, dar şi prin trimiterea prin poştă.

‘Este important să înţelegem cu toţii că trecem într-o nouă eră, într-o eră în care colectăm separat şi plătim exact cât aruncăm – fiecare spune care este cantitatea de deşeuri menajere pe care o aruncă în fiecare lună şi atât plăteşte’, a mai spus Radu Mihaiu.

Sursa: AGERPRESS