Consiliul Local Sector 3 a aprobat cereri de finanţare a două proiecte de infrastructură rutieră prin Programul Saligny

0
125

Consiliul Local Sector 3 a aprobat, în şedinţa de luni, cereri de finanţare a două proiecte prin programul ‘Anghel Saligny’, anume construirea a două pasaje rutiere supraterane pentru degajarea traficului în zona comercială bulevardul Theodor Pallady, pentru care se solicită 17 milioane de lei, şi interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale – 18 milioane de lei.

În forma iniţială, valoarea sumelor cerute era de câte 5 milioane de lei pentru fiecare dintre acestea, însă au fost aduse amendamente de suplimentare a acestora cu banii ce nu au fost solicitaţi pentru finanţare prin Programul ‘Anghel Saligny’ pentru fluidizarea traficului auto pe şoseaua Mihai Bravu, de la intersecţia cu strada Baba Novac până la strada Peneş Curcanul, prin realizarea a două pasaje rutiere subterane şi a unui pasaj pietonal subteran – 20 milioane lei, respectiv pentru construirea unui pasaj suprateran pentru fluidizarea traficului auto în zona Căţelu – 5 milioane lei, având în vedere că proiectele de hotărâre pe această temă au fost respinse în şedinţa de luni.

‘Noi de la Programul Anghel Saligny avem disponibili 35 de milioane de lei. Putem să-i împărţim la patru, trei, două sau la un singur proiect. (…) propunem ca aceşti 35 de milioane de lei, tot ce putem lua noi, să fie împărţiţi pe două proiecte, să le începem şi să le finalizăm’, a declarat consilierul local USR PLUS Mihaela Văcaru.

Consilierul local PNL Constantin Neagu a menţionat că vrea ca, odată început un proiect, să fie finalizat. ‘De aceea, noi am propus ca din cele patru proiecte să le finanţăm pe cele două care sunt mult mai uşor de realizat (…) iar ulterior să le discutăm şi pe celelalte’, a afirmat Constantin Neagu.

Primarul Robert Negoiţă a declarat că principalele probleme ale Capitalei sunt traficul rutier şi poluarea.

‘Vin politicienii să ne spună pe la televizor şi pe toate reţelele cum trebuie să rezolvăm problema poluării şi a traficului, dar noi, când vrem să facem ceva, există nişte consilieri care nu fac altceva decât să blocheze, în momentul de faţă, din nefericire, majoritatea din Consiliul Local formată din PNL şi USR’, a spus Robert Negoiţă.

Marius Popescu, reprezentant al Primăriei Sectorului 3, este de părere că autoritatea locală ar putea primi sume suplimentare. ‘Avem experienţa celor două PNDL-uri anterioare în care, în măsura faptului că nu s-au consumat, banii s-au relocat. Avem posibilitatea să ni se repartizeze – mai târziu într-adevăr – sume de la alte sectoare’, a declarat Marius Popescu.

Consilierul local PNL Andreea Weinerich este de părere că decizia trebuie luată pe ceea ce se ştie cu siguranţă – 35 de milioane de lei pentru Sectorul 3.

Sursa: AGERPRESS