Constanţa: 23 hectare cu vegetaţie uscată cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

0
211

Aproximativ 23 de hectare cu vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, incendii care au avut loc în opt zone, fiind afectată şi o casă din satul Cloşca, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Dobrogea’.

Într-unul dintre cazuri, la intrarea în localitatea Lipniţa, incendiul s-a extins la o cultură de grâu, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, după ce un autoturism a luat foc.

‘Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’ al judeţului Constanţa au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 11 incendii, din care opt fiind de vegetaţie uscată, mirişte şi gunoi menajer, fiind afectate de flăcări în jur de 23 hectare. Pompierii (…) au intervenit, în satul Cloşca, la un incendiu de vegetaţie uscată în urma căruia au ars două hectare de teren. Flăcările au afectat o casă de 40 mp şi o anexă de 10 mp, ambele fiind nelocuite. De asemenea, echipajele ISU Dobrogea, alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la un autoturism care a luat foc, la intrare în localitatea Lipniţa. Incendiul a cuprins şi 1.000 mp de cultură de grâu din jurul autoturismului care a ars în întregime’, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU ‘Dobrogea’.

Sursa: AGERPRESS