Constanţa: Accesorii şi piese auto chinezeşti contrafăcute în valoare de un milion de lei, confiscate în portul maritim

0
173

Accesorii şi piese auto chinezeşti susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de circa un milion de lei, au fost depistate de poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali într-un container sosit în portul Constanţa pentru o firmă din judeţul Argeş, mărfurile fiind indisponibilizate.

Garda de Coastă a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că ‘o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu bunuri ce aveau ca destinatar o societate comercială cu sediul social în judeţul Argeş’.

S-a constatat că în interiorul containerului se aflau 2.520 accesorii şi piese auto care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

‘Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale’, se mai spune în comunicat. AGERPRES / (AS – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS