Constanţa: Bunuri contrafăcute şi nedeclarate din Bangladesh şi China în valoare de 4,5 milioane de lei, depistate în port

0
210

Articole vestimentare din Bangladesh, precum şi ţigări electronice şi ceasuri din China, bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate în valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de lei, au fost depistate de autorităţi în două containere sosite în portul Constanţa, a informat, marţi, Garda de Coastă.

Verificările au fost efectuate de poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud – Agigea.

Într-un container cu haine importate din Bangladesh de către o societate comercială din judeţul Ilfov au fost găsite peste 6.500 de obiecte de îmbrăcăminte contrafăcute.

‘În data de 19.08.2022, o echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din Bangladesh, încărcat cu articole vestimentare, ce avea ca destinatar o societate comercială din judeţul Ilfov. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 6.540 produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor’, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

În aceeaşi zi, în urma verificării unui container sosit în portul Constanţa din China pentru o firmă din Ucraina, au fost depistate acelaşi tip de mărfuri, contrafăcute şi nedeclarate.

‘Tot în aceeaşi zi, echipa comună de control a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu diverse bunuri, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 8.800 ţigări electronice de unică folosinţă nedeclarate, peste 8000 ceasuri şi cutii pentru telefoane, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 3.500.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor’, a informat Garda de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale şi contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Sursa: AGERPRESS