AcasăStiri generaleConstanţa: Peste 90 de elevi, instruiţi pe bricul 'Mircea' care va pleca...

Constanţa: Peste 90 de elevi, instruiţi pe bricul ‘Mircea’ care va pleca în primul marş de pregătire din 2022

Peste 90 de elevi se vor instrui la bordul navei-şcoală ‘Mircea’ care va pleca pe 24 martie, din portul militar Constanţa, în primul marş de pregătire din acest an, cu escale în cinci porturi europene, a informat, marţi, Statul Major al Forţelor Navale.

Velierul va reveni la Constanţa pe 17 mai, zi în care în urmă cu 83 de ani nava-şcoală ‘Mircea’ a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

‘Nava-şcoală ‘Mircea’, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările şi oceanele lumii, va pleca joi, 24 martie 2022, ora 10.00, din portul militar Constanţa, în primul marş de instrucţie din anul acesta. La bordul velierului, se vor instrui 94 de elevi din anul I de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ‘Amiral Ioan Murgescu’. Pe timpul marşului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sete din Franţa, Castellon din Spania, Napoli din Italia şi Istanbul din Turcia, urmând să revină la Constanţa la data de 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române’, se arată într-un comunicat de presă transmis de SMFN.

Conform sursei citate, în perioada 12 – 18 aprilie, velierul va participa la Festivalul Maritim Internaţional ‘Escala de la Sete’, onorând astfel invitaţia adresată Forţelor Navale Române de către şeful Statului Major al Marinei Franceze, amiralul Pierre Vandier. În perioada 21 – 25 aprilie, nava românească va lua parte la Festivalul Maritim Internaţional ‘Escala a Castello’, organizat de municipalitatea oraşului Castellon din Spania. În aceeaşi perioadă, echipajul navei-şcoală ‘Mircea’ va sărbători Sfintele Paşti alături de cea mai numeroasă comunitate de români din Spania, cea din Castellon.

Pe durata marşului desfăşurat în Marea Mediterană, viitorii maiştri militari de marină îşi vor completa cunoştinţele teoretice şi îşi vor însuşi noi deprinderi practice de navigaţie cu vele şi cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum şi tehnici de asigurare a vitalităţii navei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks