Constanţa: Proprietarul unui teren, amendat de Garda de Mediu cu 50.000 lei pentru depozitare ilegală de deşeuri

0
263

Proprietarul unui teren din apropierea rafinăriei de la Midia Năvodari pe care erau abandonate mormane de deşeuri şi resturi de materiale de construcţii a fost amendat cu 50.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, în zonă fiind descoperit şi un vehicul de mare tonaj încărcat cu deşeuri din demolări, iar societatea care îl deţine a primit, de asemenea, două sancţiuni de 20.000 de lei.

Conform unei informări transmisă luni de Garda Naţională de Mediu Constanţa, proprietarul terenului respectiv a primit amenda de 50.000 de lei ‘pentru neluarea măsurilor de prevenire a abandonării deşeurilor şi neasigurarea salubrizării proprietăţii’.

Comisarii de mediu constănţeni, care au fost ajutaţi în această acţiune şi de către colegi detaşaţi de la Comisariatul Judeţean Suceava, au stabilit şi măsuri pentru curăţarea terenului, predarea şi transportul deşeurilor, cu respectarea prevederilor legale în domeniul gestionării deşeurilor.

‘Totodată, pe terenul în cauză a fost identificat un autovehicul de mare tonaj încărcat cu deşeuri din construcţii şi demolări. Proprietarul mijlocului de transport, o societate comercială, a primit două sancţiuni în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor legale privind transportul deşeurilor’, menţionează sursa citată.

Garda Naţională de Mediu Constanţa mai adăuga că astfel de acţiuni vor continua în judeţ, având ca scop şi prevenirea abandonării deşeurilor în locuri nepermise. AGERPRES / (AS – editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS