Covasna: Autorităţile sunt pregătite pentru întreţinerea drumurilor pe timpul iernii, spune prefectul judeţului

0
397

Autorităţile din Covasna sunt pregătite pentru întreţinerea drumurilor naţionale şi judeţene pe timpul iernii, fiind făcute contracte pentru deszăpezire şi stocuri de materiale antiderapante, a declarat marţi, prefectul Raduly Istvan.

‘S-au pregătit foarte bine şi autorităţile locale şi Drumurile Naţionale, în cele cinci districte ale judeţului, la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului şi Breţcu, avem la ora actuală 5.630 de tone de sare, 2.370 de tone de nisip şi 20 de tone de clorură de calciu. De asemenea, am primit asigurări din partea primăriilor că sunt pregătite, unele au utilaje proprii pentru a interveni, altele au încheiat contracte pentru deszăpezirea pe timp de iarnă. De asemenea, Consiliul Judeţean a încheiat contract pentru drumurile judeţene şi sper că nu ne va prinde iarna cu piciorul stâng’, a declarat prefectul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conducerea Consiliului Judeţean a precizat că lucrările de întreţinere vor fi efectuate de S.C. Drumuri şi Poduri Covasna S.A, aflată în subordinea instituţiei, iar costul acestora este estimat la peste 7 milioane de lei.

Echipajele de deszăpezire vor interveni pe toate drumurile judeţene pentru menţinerea viabilităţii acestora, cu excepţia unui tronson aflat pe DJ 121A, între Valea Crişului şi Aita Medie, care va închis în perioada iernii.

‘Întreţinerea drumurilor judeţene va fi asigurată şi în această iarnă de SC Drumuri şi Poduri SA Covasna. În lunile de iarnă, Societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Covasna va asigura funcţionarea bazelor de deszăpezire în localităţile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele, atunci când condiţiile meteorologice impun acest lucru (…) În lunile de iarnă, în judeţul Covasna există un singur tronson de drum judeţean închis. În acest sens, atragem atenţia conducătorilor auto că, în perioada noiembrie-martie, circulaţia este interzisă pe tronsonul DJ 121A, între Valea Crişului şi Aita Medie, fiind vorba de pasul Vadas’, precizează conducerea Consiliului Judeţean.

Autorităţile au pus la dispoziţia publicului numărul de telefon 0744 486 294 al dispeceratului Societăţii de Drumuri şi Poduri, pentru eventuale sesizări şi intervenţii de urgenţă.

‘SC Drumuri şi Poduri SA Covasna are o experienţă de mai mulţi ani în întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă. Aşa cum nu am avut probleme în anii precedenţi, sperăm că nici anul acesta nu vor fi dificultăţi pe drumurile judeţene. Conform contractului încheiat pentru perioada 2 noiembrie 2021 şi 31 martie 2022, valoarea estimată a serviciilor de întreţinere pe timp de iarnă este de 7 376 521 milioane lei, societatea asigurând deszăpezire pentru 244 kilometri de drum judeţean. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA Covasna efectuează inspecţii ale drumurilor judeţene dimineaţa, între orele 3,00 şi 7,00, şi intervin unde este nevoie, curăţă suprafaţa drumului, împrăştie nisip şi material antiderapant’, a mai menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. AGERPRES / (A, AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS