Covasna: Bebeluş de 16 zile diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe

0
65

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe sunt internaţi 80 de pacienţi suspecţi sau diagnosticaţi cu COVID-19, printre care şi doi bebeluşi, unul în vârstă de numai 16 zile, informează conducerea instituţiei.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat miercuri că la secţia de Pneumologie sunt internaţi trei pacienţi suspecţi de COVID-19, iar dintre cei 77 de pacienţi confirmaţi pozitiv, 66 sunt trataţi la secţia de Boli Infecţioase, doi la Chirurgie COVID şi nouă la ATI.

Potrivit managerului, 97% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt în stare gravă şi majoritatea necesită suplimentare de oxigen.

‘Doi pacienţi se încadrează în grupa de vârstă de 0-9 ani şi unul în categoria de 10-18 ani. Cred că am înregistrat cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus, avem un nou născut de 16 zile, iar starea lui este în prezent stabilă. Şi mama lui este pozitivă şi este îngrijită alături de nou-născut. Avem şi un alt caz, un bebeluş de trei luni de zile, la fel, starea lui este stabilă (…). La secţia de Terapie Intensivă avem în total nouă cazuri, dintre care trei în stare critică şi intubaţi, patru cu mască de oxigen sub presiune şi doi cu oxigen (…). Din totalul celor 77 de pacienţi, şapte sunt vaccinaţi împotriva noului coronavirus, respectiv patru internaţi la Infecţioase COVID şi trei la ATI’, a declarat Andras Nagy Robert.

Managerul a mai menţionat că în ultima săptămână s-au înregistrat în spital zece decese în rândul pacienţilor cu COVID, şase femei şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 81 de ani. Aceştia sufereau şi de alte boli, cum ar fi hipertensiune arterială, diabet II, insuficienţă cardiacă cronică, insuficienţă hepatică, obezitate, cancer, schizofrenie, demenţă.

Andras Nagy Robert a precizat că la Spitalul de Cardiologie din Covasna sunt internaţi la ora actuală 89 de pacienţi cu COVID-19, la Spitalul din municipiul Târgu Secuiesc – 18 pacienţi, iar la Spitalul din Baraolt – nouă.

Sursa: AGERPRESS