Cseke Attila: Peste 900 milioane euro – accesaţi pentru dezvoltarea localităţilor

0
79

O sumă de 909.590.928 de euro a fost accesată, în prima zi de lansare a apelurilor de proiecte din componenta PNRR Fondul Local destinat comunităţilor locale, prin care Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţează proiecte de dezvoltare a localităţilor şi infrastructură prietenoasă cu mediul, a anunţat luni ministrul Cseke Attila.

‘Felicit autorităţile locale pentru felul în care s-au pregătit de lansarea acestui apel de proiecte. Ghidul solicitantului şi toate informaţiile relevante au fost puse la dispoziţia lor, în timp util, de minister, iar acesta este motivul pentru care cererile pot fi depuse acum într-un ritm foarte rapid’, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis, luni, la ora 10.00, iar numărul de proiecte depuse şi bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului, a amintit ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, finanţează construcţia a 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi 13.200 puncte de reîncărcare, şi va realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

Autorităţile publice pot depune cererile online, în mod transparent, la adresa www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, în limita sumei rămase de 1.820.409.072 de euro din bugetul total de 2,73 de miliarde.

Sursa: AGERPRESS