Dâmboviţa: Deţinutul evadat de la Penitenciarul Găeşti în urmă cu două săptămâni a fost prins

0
330

Deţinutul evadat în urmă cu două săptămâni în timp ce era la muncă la un punct de lucru în Găeşti a fost prins, miercuri, în Ialomiţa, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Găeşti.

Pe 25 noiembrie, deţinutul Popa Marian aflat în custodia Penitenciarului Găeşti a fugit de la punctul de lucru.

‘Vă comunicăm faptul că, persoana în cauză, a fost capturată în cursul zilei de azi, 8.12.2021, pe raza judeţului Ialomiţa şi va fi din nou încarcerat în sistemul penitenciar. În legatură cu fapta săvârşită, administraţia Penitenciarului Găeşti a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti. De asemenea, în ceea ce priveşte persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale’, informează Penitenciarul Găeşti.

Conform sursei citate, părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Cel care evadase are 43 de ani şi era condamnat pentru furt calificat. AGERPRES / (AS – autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS