Deputatul Ioan Mang (PSD Bihor): Preţurile carburanţilor auto trebuie neapărat plafonate

0
285

Deputatul Ioan Mang (PSD Bihor) a declarat, luni, că preţurile carburanţilor auto trebuie neapărat plafonate în condiţiile în care în România se înregistrează cele mai mari preţuri la aceste produse raportat la veniturile populaţiei, iar social-democraţii se preocupă să găsească soluţii pentru acest obiectiv.

‘Suntem în asentimentul populaţiei că preţul la carburanţi trebuie neapărat plafonat întrucât problemele care s-au creat sunt majore. Şi, raportat la venituri, probabil că avem cel mai mare preţ din Europa. Putem să ne orientăm şi după modelul din Ungaria care a plafonat preţurile pentru locuitorii săi. Trebuie să gândim o formulă. Specialiştii noştri din PSD lucrează în prezent la găsirea acesteia, dar aşteptăm şi ca ministrul Energiei să vină, cât mai curând, cu o propunere concretă’, a declarat deputatul Ioan Mang, luni, pentru AGERPRES.

Şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu a avansat, luni, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul partidului, ideea plafonării preţurilor la carburanţii auto, în contextul în care în prezent în această piaţă se înregistrează preţuri speculative. El a menţionat că această măsură ar trebui să fie discutată în cadrul coaliţiei de guvernare.

‘Eu vreau în continuare să ne aşezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculaţii, cum este acum zona de carburanţi. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a preţului în limite şi să aibă toate companiile o marjă de profit. Dar nu se poate să rămânem şi să avem reacţie – cum are Consiliul Concurenţei – după 5 ani sau 3 ani de zile. Ori suntem nişte oameni responsabili politic, şi ne-am implicat în acest act de guvernare ca să facem viaţa oamenilor mai bună şi să intervenim într-un moment de criză, ori nu putem construi nimic şi cu asta basta!’, a subliniat liderul PSD. AGERPRES / (A, AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS