Deputatul PNL Florin Roman: Iohannis trebuie să poată conduce România din avion, ca preşedintele SUA; şeful statului, care urmăreşte apărarea intereselor noastre, are nevoie de condiţii speciale de călătorie, pe care nici măcar un avion privat nu le poate satisface

0
36

Populismul pare să fie o maladie de care unii dintre noi nu intenţionează deloc să scape. De data aceasta în prim-plan a fost Preşedintele României şi aeronava cu care s-a dus la o întâlnire bilaterală în Japonia. Este jenantă şi ruşinoasă toată această discuţie”, afirmă deputatul PNL Florin Roman, într-o declarație parlamentară, scrie inpolitics.ro.

În orice ţară civilizată din lumea aceasta, şeful statului are o aeronavă proprie, pe care doar el şi stafful său o folosesc pentru deplasări oficiale, sau închiriază avioane private. Probabil, domnii şi doamnele care s-au ofensat de această „fărădelege” a Preşedintelui Klaus Iohannis nu înţeleg, sau nu vor să înţeleagă, faptul că un preşedinte are nevoie de condiţii speciale de călătorie, pe care nici măcar un avion privat nu le poate satisface. După părerea mea, este inadmisibil ca, astăzi, şeful statului, cel care reprezintă România în relaţiile sale externe şi urmăreşte apărarea intereselor noastre, să nu beneficieze de o aeronavă specială a statului român, care să ofere toate condiţiile adecvate protejării demnităţii pe care acea persoană o reprezintă. O astfel de aeronavă specială, cum au majoritatea şefilor de state din ţările de la care luăm exemple de bune practici, beneficiază de condiţii de securitate sporite – poate survola o perioadă lungă de timp şi poate fi alimentată în aer; ne aducem aminte de tristul eveniment de la 11 septembrie şi decizia ca Preşedintele George Bush să rămână în aer din motive de securitate -, garantează comunicaţiile cu solul şi beneficiază de suficient spaţiu ca, în caz de urgenţă sau pericol iminent la adresa securităţii naţionale, să se organizeze un centru de comandă”, mai afirmă deputatul.

Articolul Deputatul PNL Florin Roman: Iohannis trebuie să poată conduce România din avion, ca preşedintele SUA; şeful statului, care urmăreşte apărarea intereselor noastre, are nevoie de condiţii speciale de călătorie, pe care nici măcar un avion privat nu le poate satisface apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro