Deputatul PSD Daniel Ghiţă: Ţinutul secuiesc nu există; dacă nu vă place în România, unde aveţi drepturi mai multe decât au românii în raport cu propriul stat, nu vă ţine nimeni cu forţa aici, sunteţi liberi să plecaţi în Ungaria, Polonia, Croaţia, Slovacia

0
29
Daniel Ghita

Deputatul PSD Daniel Ghiţă scrie, pe Facebook, că ţinutul secuiesc nu există şi îi îndeamnă pe secuii cărora nu le place viaţa în România să plece în Ungaria, Croaţia, Polonia, Slovacia şi în alte ţări în care există această minoritate etnică, dar unde nu au nici pe departe drepturile de care beneficiază în România.

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a cerut ministerele de externe ale statelor membre ale spaţiului Schengen să ceară informaţii de la liderii bisericilor maghiare şi organizaţiilor reprezentative ale maghiarilor din România cu privire la situaţia drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv a drepturilor minorităţilor, în România, înainte de a lua o decizie privind admiterea României în spaţiul Schengen.

Subliniem încă o dată că avem interesul, în calitate de cetăţeni români şi ca maghiari din România, ca România să adere la spaţiul Schengen, însă considerăm că ne aflăm în faţa ultimei şanse pentru ca statele spaţiului Schengen să oblige statul român la respectarea angajamentelor asumate anterior” – se arată în document.

https://flux24.ro/consiliul-national-secuiesc-romania…/

Dacă nu vă place să trăiți în România sunteți liberi să plecați în Ungaria!

Aveti drepturi, mai multe decât românii in propria Tară! In Polonia și Croația nu aveți acest tupeu, și atâte drepturi, cum aveți în România: acolo vorbiți limba oficială, vă supuneți! De ce doar în România aveți tupeu ?

Cine sunt extremiștii ?

https://www.g4media.ro/parlamentari-udmr-au-participat-la…

Ati început să vă susțineți și teroriștii. La voi sunt patrioți toți teroriștii, românii sunt însă extremiști?!

Aici este ROMÂNIA! O să vă supuneți, exact cum faceți in alte state membre EU!

Ținutul secuiesc nu există! Nihil Sine Deo!”.

Articolul Deputatul PSD Daniel Ghiţă: Ţinutul secuiesc nu există; dacă nu vă place în România, unde aveţi drepturi mai multe decât au românii în raport cu propriul stat, nu vă ţine nimeni cu forţa aici, sunteţi liberi să plecaţi în Ungaria, Polonia, Croaţia, Slovacia apare prima dată în Ecopolitic.