Deputatul Ringo Dămureanu (AUR): Cerem eliminarea pensiilor speciale; pensia militară nu este pensie specială

0
50

Vicepreşedintele AUR Ringo Dămureanu, deputat de Dolj, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că AUR a votat constant împotriva tuturor proiectelor de lege care perpetuează pensiile speciale, considerând că pensia militară nu este pensie specială, iar discuţiile pe această temă purtate de reprezentanţii guvernării PSD-PNL-UDMR sunt ‘o băşcălie’.

‘Cerem eliminarea pensiilor speciale şi dreptate pentru români. Propunerile făcute de coaliţia PSD-PNL-UDMR nu îndeplinesc cerinţele asumate de România prin PNRR, care prevăd o reformă reală a pensiilor speciale, bazată pe o contributivitate mai mare a celor care beneficiază de astfel de venituri. PSD-PNL-UDMR transformă dezbaterea privind pensiile speciale într-o formalitate fără finalitate. Ce se întâmplă cu aceste legi reprezintă o bătaie de joc şi o mizerie la adresa parlamentarismului şi a românilor’, a afirmat Dămureanu, în conferinţa de presă.

Acesta a explicat că solda de rezervist, uzual astfel denumită, adică pensia militară, nu este pensie specială.

‘Este o pensie de stat, acordată de statul român aceluia care are un singur contract social cu România: jurământul militar, în interiorul căruia au semnat cu viaţa. Militarul este în slujba ţării 24 de ore din cele 24. Băşcălia în privinţa categoriilor militare, creată sau exploatată de unii, este un fals pe care AUR îl respinge. Adevăratele pensii speciale, care au luat modelul ‘copy-paste’ al pensiilor militare doar pentru a-şi mări privilegiile, fără a avea sacrificii şi restricţii precum au militarii, trebuie desfiinţate’, a mai afirmat vicepreşedintele AUR.

Deputatul Ringo Dămureanu susţine că AUR este singura formaţiune care are ‘un proiect viabil, constituţional, de tăiere a pensiilor speciale’, aceasta fiind singura formă constituţională şi legală de a opri ‘dezmăţul asupra bugetului public şi pensiile speciale nejustificate’.

‘Proiectul AUR, aflat pe circuitul legislativ, prevede impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor care depăşesc indemnizaţia Preşedintelui României şi nu sunt bazate pe contributivitate’, a mai afirmat vicepreşedintele AUR. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS