DNA: Raportul MCV scoate în evidenţă rezultatele pozitive obţinute în sancţionarea corupţiei la nivel înalt

0
17

DNA susţine că Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) scoate în evidenţă rezultatele pozitive obţinute în materie de eficacitate a investigării şi a sancţionării corupţiei la nivel înalt.

Potrivit unui comunicat al DNA, Raportul recunoaşte rolul activ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în atingerea uneia dintre condiţiile trasate prin MCV şi anume Măsura 3 – Combaterea eficientă a corupţiei la nivel înalt.

‘Raportul confirmă parcursul constant profesionist şi eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. În pofida unor provocări legate de cadrul instituţional şi legislativ, în ultimii ani, DNA a obţinut rezultate concrete: mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată, mai multe persoane cu funcţii publice înalte deferite justiţiei, mai multe condamnări obţinute, mai puţine achitări şi mai multe sesizări înregistrate – un semn de recâştigare a încrederii cetăţenilor. Procurorul şef Crin Bologa, alături de conducerea instituţiei, îşi exprimă aprecierea faţă de eforturile depuse de procurorii anticorupţie şi de celelalte categorii de personal ale DNA în obţinerea de rezultate concludente şi incontestabile în lupta împotriva corupţiei’, mai declară DNA.

DNA îi asigură pe cetăţeni că rămâne o instituţie puternică şi pe deplin angajată în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi mediu şi că va continua munca în mod susţinut şi eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism şi cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale.

Sursa: AGERPRESS