Dolj: Clădirile facultăţilor cu profil electric ale Universităţii Craiova, modernizate printr-un proiect de 30 milioane lei

0
477

Clădirile facultăţilor cu profil electric din cadrul Universităţii din Craiova vor fi modernizate printr-un proiect de circa 30 de milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional, proiect semnat, marţi, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

‘Prin această investiţie venim în întâmpinarea nevoii sociale identificate la nivel naţional, aceea de creare a unor infrastructuri care să permită formarea de specialişti şi în domeniul ingineriei electrice (calculatoare, automatică, ingineria sistemelor multimedia, electronică, mecatronică şi robotică, energetică, electrotehnică, avionică, electromecanică). Universitatea din Craiova implementează un program de modernizare foarte intens şi foarte ambiţios. Suntem bucuroşi că am reuşit să convingem şi să atragem de partea noastră parteneri foarte puternici care ne-au sprijinit în aşa fel încât studenţii noştri să aibă parte de cele mai bune condiţii de studiu. Este cu atât mai îmbucurătoare performanţa pe care o anunţăm azi, cu cât contribuţia financiară proprie a Universităţii din Craiova este de 0 lei’, a declarat rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spînu.

Proiectul are o valoare de 29.999.116,65 lei, din care finanţarea naţională este de 4.499.867,50 lei şi finanţarea externă nerambursabilă este de 25.499.249,15 lei.

Prin acest proiect vor fi reabilitate, consolidate şi modernizare mai multe clădiri, cu o suprafaţă construită de 2.418 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 6.066,54 mp. De asemenea, se vor mai efectua lucrări de reparaţii, reabilitări, amenajări şi pentru trotuare de protecţie pe o suprafaţă de 281,25 mp, pentru alei pietonale pe o suprafaţă de 267,4 mp, pentru spaţii verzi reamenajate pe o suprafaţă de 1.736 mp, precum şi lucrări de sistematizare verticală pe o suprafaţă de 583,4 mp.

Potrivit Universităţii din Craiova, semnarea acestui proiect încheie lista celor şase proiecte finanţate finanţate prin POR, valoarea totală a acestora fiind de peste 157 milioane lei.

Sursa: AGERPRESS