Dolj: Ediţia din acest an a Festivalului-concurs de poezie religioasă pentru elevi se desfăşoară online

0
46

Fundaţia ‘Cuvântul care Zideşte’ a Mitropoliei Olteniei organizează, în perioada septembrie – noiembrie, ediţia a XV-a a Festivalului – Concurs interjudeţean de poezie religioasă, care, la fel ca şi cea de anul trecut, se desfăşoară tot online.

Festivalul se adresează elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi, potrivit Mitropoliei Olteniei, tema concursului din acest an este ‘Credinţa – atâta linişte, atâta culoare!’, data limită pentru înscriere fiind 22 octombrie.

Înscrierea în concurs presupune transmiterea unei poezii în limba româna (minim 2 strofe la secţiunea ciclul primar şi minim 3 strofe la secţiunile gimnaziu şi liceu) pe adresa de e-mail fundatia.cuvantul@gmail.com, rezultatele concursului urmând să fie afişate pe blogul Fundaţiei, http://fundatiacuvantulcarezideste.blogspot.com/, în data de 5 noiembrie.

Şi ediţia de anul trecut a festivalului s-a desfăşurat tot online şi au fost înscrise în concurs peste 130 de creaţii literare, autorii fiind elevi ai şcolilor din judeţele Dolj, Mehedinţi, Alba şi municipiul Bucureşti. Marele premiu a fost obţinut în 2020 de către elevul Epure Ioan Andrei, din cadrul Cenaclului Literar ‘Nectărel – Zburătorul’ Bucureşti.

Organizarea festivalului are ca obiective stimularea creativităţii copiilor şi a tinerilor cu preocupări în domeniul religiei, realizarea unor schimburi de experienţă între copii şi tineri şi creşterea gradului de implicare a copiilor şi tinerilor în activităţi culturale şi de dezvoltare personală.

Sursa: AGERPRESS