Dolj: Restricţii de circulaţie pe mai multe străzi din Craiova, pe perioada Festivalului Internaţional Shakespeare

0
127

Circulaţia pe mai multe străzi din Craiova va fi restricţionată pe perioada desfăşurării Festivalului Internaţional Shakespeare, în cadrul căruia mai multe evenimente vor avea loc în aer liber, a anunţat Primăria municipiului Craiova.

Restricţiile de circulaţie se vor institui astfel: în ziua de 21.05.2022, între orele 18:30 – 22:30, se va închide circulaţia rutieră pe aleea adiacentă blocurilor E7 – E6 a situate pe str. Simion Stoilov; în ziua de 22.05.2022, între orele 18:30 – 22:30, se va închide circulaţia rutieră pe str. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Doljului respectiv str. G-ral Nicolae Magereanu până la intersecţia cu aleea de acces adiacentă blocurilor D32 – D33; în ziua de 23.05.2022, între orele 18:30 – 22:30, se va închide circulaţia rutieră pe aleea adiacentă Complexului Comercial Big Nou, tronsonul cuprins între intersecţia cu aleea Hortensiei şi intersecţia cu str. Ion Vasilescu; în ziua de 24.05.2022, între orele 18:30 – 22:30, se va închide circulaţia rutieră pe aleea adiacentă străzii Brestei, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Fermierului şi intersecţia cu strada Olarilor; în ziua de 25.05.2022, între orele 18:30 – 22:30, se va închide circulaţia rutieră pe strada 22 Decembrie 1989, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada I.D. Sîrbu şi intersecţia cu strada Vîntului precum şi pe strada Vîntului, tronsonul cuprins între intersecţia cu Pandurilor şi intersecţia cu strada 22 Decembrie 1989; în ziua de 26.05.2022, între orele 18:30 – 22:30, se va închide circulaţia rutieră pe strada Târgului, tronsonul cuprins între intersecţia cu bulevardul Nicolae Romanescu şi aleea Târgului.

În situaţia în care autovehiculele staţionate în zona restricţionată obstrucţionează buna desfăşurare a manifestărilor, aceste autovehicule vor fi ridicate şi reamplasate în zonele aflate în imediata apropiere. Accesul în zona restricţionată va fi permis pentru autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară, pentru autovehiculele care deţin un tichet de acces valabil, pentru riveranii care nu au alt acces către proprietate, precum şi pentru vehiculele care transportă persoane cu dizabilităţi.

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare se desfăşoară la Craiova în perioada 19-29 mai 2022, sub genericul ‘William Shakespeare – Universalul’, şi este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Naţional ‘Marin Sorescu’ din Craiova şi Fundaţia Shakespeare. Peste 160 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecţii de film în aer liber, lansări de carte, conferinţe şi dezbateri vor avea loc în 20 de spaţii (indoor & outdoor) din Craiova, într-un eveniment ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internaţional, cât şi publicului larg.

În calitate de partener al evenimentului, Primăria municipiului Craiova a alocat 2.500.000 lei de la bugetul local pentru organizarea manifestărilor ediţiei din acest an a Festivalul Internaţional Shakespeare, exclusiv pentru evenimentele organizate în Craiova. Conform hotărârii de CL, organizatorii vor permite accesul gratuit cetăţenilor, în mod egal, pe principiul primul venit primul servit, pe bază de invitaţii ridicate de la Agenţia teatrului, la fiecare spectacol de sală interioară din cadrul Festivalului. Festivalul se desfăşoară sub egida Ministerului Culturii, a Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Craiova, Consiliului Judeţean Dolj, Institutului Cultural Român, Uniunii Teatrale din România.

Sursa: AGERPRESS