Dolj: Ziua Mondială a Apei/ ‘Fiecare picătură/gest contează!’, campanie iniţiată de Compania de Apă Oltenia

0
41

Compania de Apă Oltenia (CAO) a demarat, luni, o serie de activităţi destinate sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei, care are ca temă, anul acesta, accelerarea schimbărilor climatice şi se desfăşoară sub sloganul ‘Fă schimbarea pe care tu ţi-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!’.

Potrivit CAO, angajaţi ai companiei, împreună cu colegi de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, au desfăşurat o amplă acţiune de igienizare în zona barajului de la Işalniţa ţi a Staţiei de Tratare a Apei Potabile de la Işalniţa.

‘De pe ambele maluri ale Jiului au fost strânse toate gunoaiele găsite, adunându-se zeci de saci cu pet-uri şi deşeuri menajere pe care oamenii le aruncă pe malul apei, fără să ţină seama de faptul că acest lucru generează poluare. Am încercat prin această acţiune să atragem atenţia asupra importanţei protejării apei – această resursă vitală pentru noi toţi, dar şi a protejării mediului înconjurător. Este nevoie de implicarea tuturor. Puteţi face diferenţa schimbând modul în care folosiţi, consumaţi şi gestionaţi apa în viaţa voastră. Fiecare poate să contribuie la schimbare cu un gest, oricât de mic ar părea’, este mesajul transmis de reprezentanţii CAO.

Ziua Mondială a Apei este marcată în fiecare an la data de 22 martie, prilej cu care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra problemelor generate de lipsa apei şi de poluare.

În continuarea activităţilor dedicate Zilei Mondiale a Apei, CAO organizează, miercuri, 22 martie, pe esplanada Teatrului Naţional ‘Marin Sorescu’ din Craiova un punct mobil de informare unde vor fi prezentate şi câteva autospeciale folosite de angajaţii Companiei de Apă Oltenia în activităţile zilnice.

Sursa: AGERPRESS