Dragu: Amânarea moţiunii de cenzură ar însemna golirea de conţinut; sper ca CCR să dea curs cererii mele

0
82

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi-a exprimat speranţa, luni, ca CCR să dea curs cererii sale de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS, subliniind că amânarea dezbaterii moţiunii de cenzură ar însemna ‘golirea de conţinut’ a acestui instrument juridic.

‘Am cerut CCR să devanseze termenul pentru soluţionarea cererii înaintate de Guvern privind conflictul juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern şi sper să dea curs solicitării mele pentru că este un subiect foarte important’, a declarat Anca Dragu, la Senat.

Ea a precizat că, potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură trebuie dezbătută şi supusă votului după trei zile de la citire, fiind un drept de control al Parlamentului asupra Guvernului, iar amânarea ar însemna ‘golirea de conţinut a acestui instrument juridic’.

‘Din păcate, BPR, prin majoritatea formată PNL – PSD, a votat această dezbatere după decizia CCR’, a adăugat Dragu.

Moţiunea de cenzură intitulată ‘Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!’ a fost înregistrată pe 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere şi citită pe 9 septembrie în plenul reunit al Parlamentului.

Prim-ministrul Florin Cîţu a depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern.

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 28 septembrie sesizarea privind existenţa unui conflict juridic dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR. Părţile implicate au avut termen până miercurea trecută pentru a transmite la CCR punctele de vedere.

Sursa: AGERPRESS