DSU: Peste 40 de pompieri ISUBIF au intervenit la evacuarea călătorilor de la metrou, după oprirea garniturii de tren

0
78

Peste 40 de pompieri de la ISUBIF au intervenit, marţi dimineaţă, la evacuarea oamenilor din tunelul de metrou, după ce o garnitură de tren s-a oprit la aproximativ 200 de metri de intrarea la peron, a informat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

‘În această dimineaţă, ca urmare a unei defecţiuni tehnice la o garnitură de tren, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit pentru evacuarea persoanelor din subteran, între staţiile de metrou Griviţa şi Basarab. Rama de metrou s-a oprit la aproximativ 200 de metri de intrarea în peron, astfel încât a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari, a personalului Metrorex, dar şi a poliţiştilor şi jandarmilor din Capitală pentru evacuarea în siguranţă a călătorilor’, precizează DSU într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, pentru preîntâmpinarea oricăror situaţii nedorite, cele 276 de persoane din garnitura de metrou au fost evacuate şi conduse în siguranţă în staţia de metrou Basarab.

‘Intervenţia promptă şi profesionalismul echipelor de intervenţie au condus la succesul misiunii, toate persoanele fiind în siguranţă şi fără a avea nevoie de asistenţă medicală. Peste 40 de pompieri din cadrul ISUBIF au intervenit cu echipamentele specifice de intervenţie în subteran intrate în dotarea pompierilor din Capitală, patru autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori’, arată DSU.

Sursa: AGERPRESS