Ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) începe joi şi va include un masterclass online

0
346

Ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) se va desfăşura în perioada 2-4 decembrie şi va include şi un masterclass online, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul cuprinde două spectacole cu absolvenţi UNATC – ‘Unchiul Vania’ de A.P. Cehov şi ‘Sindromul RODOMONTE’, de Mihai-Gruia Sandu, dar şi masterclass-ul susţinut de Andreas Manolikakis, director al Departamentului de regie şi profesor de regie şi actorie la Actors Studio Drama School din New York.

‘După un hiatus de un an şi jumătate, revenim în luna decembrie cu o ediţie simbolică, pentru a marca existenţa şi esenţa construcţiei care stă la baza acestui festival, care este schimbul de informaţie, diversitatea şi nu în ultimul rând, bucuria de a fi împreună şi de a împărtăşi un sentiment. Deşi motto-ul nostru rămâne ‘Emotion in motion. Lumea se mişcă prin emoţie’, ne schimbăm, sau mai bine spus, ne adaptăm o dată cu schimbarea şi încercăm să oferim ce este mai bun din ambele ‘lumi’ – cea digitală şi reală prin două proaspete producţii cu absolvenţi UNATC şi un masterclass online susţinut de Andreas Manolikakis, personalitate a cărei carieră se împleteşte aproape în mod exclusiv cu celebrul Actors Studio din New York’, a declarat, conform comunicatului, managerul festivalului, Catinca Maria Nistor.

Astfel, joi este programat, la Teatrul Metropolis, de la ora 19,00, spectacolul ‘Sindromul RODOMONTE’, scris şi regizat de Mihai-Gruia Sandu, iar vineri, de la ora 18,00, va avea loc pe platforma Zoom workshop-ul online Script Analysis susţinut de Andreas Manolikakis.

Înscrierile pentru masterclas se fac trimiţând CV-ul la adresa festivalulscolilordeteatru@gmail.com până pe 2 decembrie, ora 17,00. Participanţii vor primi pe mail link-ul pe care va avea loc workshop-ul. Accesul este gratuit.

În ultima zi a festivalului va fi prezentat la Teatrul Metropolis, de la ora 19,00, spectacolul ‘Unchiul Vania’ de A.P. Cehov, regia: Tania Filip.

Festivalul este organizat de Asociaţia Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB, şi Teatrul Metropolis.

Sursa: AGERPRESS