Editura Litera: ‘Minciuna lui Michelangelo’ – un nou roman de Igor Bergler, în librării din 21 septembrie

0
303

‘Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări’, un nou roman semnat de Igor Bergler, care a depăşit deja 16.500 de exemplare pre-comandate, va intra în librării începând cu 21 septembrie, anunţă Editura Litera.

‘Noul roman al lui Igor Bergler dovedeşte încă din perioada pre-vânzărilor că este cea mai aşteptată carte românească din ultimii 30 de ani. Fanii autorului român au pre-comandat peste 16.500 de exemplare, nou record absolut pentru piaţa românească de carte. Precedentul record fusese stabilit de ‘Testamentul lui Abraham’ al aceluiaşi autor, în 2017, cu 13.000 de exemplare pre-comandate’, precizează Litera.

Al treilea roman din seria Charles Baker, ‘Minciuna lui Michelangelo’, are o acţiune similară celor cu care autorul şi-a obişnuit fanii.

‘Asasinarea mai multor cardinali la Roma stârneşte panică în Cetatea Eternă. Vaticanul e deja ros de scandaluri nesfârşite de corupţie şi pedofilie, iar creştinismul pierde adepţi într-un ritm îngrijorător. În spatele acestor execuţii ritualice, complicate de uciderea altor cardinali în Mexic, se află o conspiraţie terifiantă şi un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti cu 500 de ani în urmă. Contracronometru, cu o presiune uriaşă asupra lor, serviciile secrete italiene sunt puse în faţa unui puzzle de informaţii care trimit la profesorul Charles Baker. Profesorul american şi Columbus Clay – detectivul care nu uită niciodată nimic – sunt prinşi în mrejele celei mai mari conspiraţii din istorie, ţesută de-a lungul a două milenii de Biserică’, precizează editura.

Cartea va intra în librăriile din România pe 21 septembrie.

Potrivit Editurii Litera, ‘după toate probabilităţile, va detrona recordul stabilit de ‘Testamentul lui Abraham’ cea mai de succes carte din istoria postdecembristă a României, cu peste 300.000 de exemplare vândute în România şi publicată în 31 de ţări, la cele mai mari grupuri editoriale din lume, ca Penguin Random House, Grupo Planeta, etc’.

Primul roman al lui Igor Bergler – ‘Biblia pierdută’ -, apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. Acest record a fost depăşit de ‘Testamentul lui Abraham’, publicat în 2017 – peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească.

Ambele romane au primit votul publicului pentru ‘Cea mai râvnită carte’ la cel mai important eveniment editorial românesc – Târgul Gaudeamus – în anii 2015 şi 2017.

‘Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări’ va fi urmat, în 2022, de ‘Minciuna lui Michelangelo – Profeţi şi sibile’.

Sursa: AGERPRESS