Acasă93Emisiune de mărci poştale dedicată lui Theodor Pallady - de miercurea viitoare,...

Emisiune de mărci poştale dedicată lui Theodor Pallady – de miercurea viitoare, în magazinele Romfilatelia

O emisiune de mărci poştale dedicată lui Theodor Pallady, unul dintre maeştrii picturii româneşti moderne, va fi disponibilă începând de miercurea viitoare în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis vineri AGERPRES, pe cele patru timbre ale emisiunii sunt reproduse tablouri de Theodor Pallady care fac parte din colecţia de pictură a Pinacotecii Bucureşti, toate atestând interesul artistului pentru genul naturii statice, bogat reprezentat în opera sa.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este reprodus tabloul ‘Natură statică cu mască’, iar pe timbrul cu valoare nominală de 5,50 lei – tabloul ‘Peisaj stradal (Paris)’.

Pe cel de-al treilea timbru, cu valoarea nominală de 9 lei, este reprezentată lucrarea ‘Natură statică’, în timp ce ultimul timbru, cu valoarea nominală de 10,50 lei, este redată lucrarea ‘Natură moartă’.

Emisiunea de mărci poştale ‘Theodor Pallady, 150 de ani de la naştere’ este completată de cele două plicuri prima zi, în coală de 20 timbre, minicoală de patru timbre cu manşetă ilustrată şi coliţă dantelată.

Pe timbrul dantelat al coliţei, cu valoarea nominală de 31,50 lei, este reprodusă lucrarea ‘Natură statică cu lalele’ (ulei pe carton, aparţinând Muzeului Judeţean de Artă Prahova ‘Ion Ionescu-Quintus’), iar pe manşeta coliţei lucrarea ‘Autoportret’ (ulei pe carton, din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal).

Pe manşetele minicolilor sunt reproduse autoportrete ale lui Theodor Pallady; două dintre acestea aparţin Bibliotecii Academiei Române, iar alte două Muzeului Judeţean de Artă Prahova ‘Ion Ionescu-Quintus’.

Pe cele două plicuri ‘prima zi’ ale emisiunii sunt ilustrate, de asemenea, două autoportrete ale pictorului, aflate în colecţia Bibliotecii Academiei Române.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks