Emisiune Romfilatelia dedicată unor animale care pot comunica, număra sau vorbi

0
149

O emisiune filatelică dedicată unor specii de animale cu inteligenţă nativă vizibilă, care au empatie, pot comunica, număra şi chiar vorbi va intra în circulaţie miercuri, potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis AGERPRES.

Emisiunea este alcătuită din patru mărci poştale, patru minicoli, un plic prima zi şi o mapă filatelică specială pentru colecţionari.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 de lei este redat papagalul, deseori preferat ca animal de companie pentru inteligenţă, datorită căreia înţelege şi se adaptează mediului înconjurător.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei este ilustrat cimpanzeul, care îşi dovedeşte inteligenţa prin capacitatea de comunicare şi înţelegere, fiind capabil să înveţe limbajul semnelor, dar şi folosirea mai multor instrumente.

Delfinul, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, îndeplineşte sarcini dificile, învaţă din experienţă şi transmite cunoştinţele celorlalţi indivizi din grup.

Ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei, elefantul trăieşte în turme şi are un mod de organizare matriarhal. Elefanţii comunică unul cu altul şi se pot identifica de la trei kilometri distanţă.

Leul de mare, redat pe plicul ‘prima zi’ a emisiunii, este un animal cu multe abilităţi şi foarte inteligent, jucăuş, receptiv şi are abilitatea de a învăţa trucuri, au adăugat reprezentanţii Romfilatelia.

Sursa: AGERPRESS