Evenimente speciale şi reduceri în restaurante, la săptămâna bucătăriei italiene; se desfăşoară până duminică

0
291

Săptămâna bucătăriei italiene în lume se desfăşoară şi în România până duminică şi cuprinde evenimente speciale şi reduceri în restaurantele de specialitate, au declarat, luni, organizatorii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ambasadorului Italiei la Bucureşti, Alfredo Durante Mangoni, scopul acestui eveniment, aflat la a şasea ediţie, este să promoveze o gastronomie sustenabilă – ‘unul din principiile cardinale ale alimentaţiei mediteraneene’.

‘După marea criză pe care am trăit-o cu toţii, credem că este cazul să pornim cu sisteme de alimentaţie sustenabilă, de aceea este extrem de importantă tema acestei ediţii. La Adunarea Generală a ONU, în cadrul congresului despre sistemele alimentare, Italia a avut o participare semnificativă. Ecosistemul şi diversitatea în alimentaţie sunt benefice. Sustenabilitatea este unul din principiile cardinale ale alimentaţiei mediteraneene’, a afirmat diplomatul.

Micaela Soldini, director al Agenţiei Italiene pentru Comerţ Exterior, Biroul Bucureşti, a vorbit despre legăturile comerciale între România şi Italia, în ceea ce priveşte industria culinară. Astfel, Italia este a patra ţară furnizoare de produse alimentare în România, după Germania, Ungaria şi Polonia. Sectorul agroalimentar italian valorează, potrivit datelor din 2020, 208 miliarde de euro.

Mai mult, a arătat Soldini, tot potrivit cifrelor de anul trecut, Italia este primul furnizor pentru România de vin din struguri proaspeţi, ulei de măsline, roşii şi paste.

În timpul Săptămânii bucătăriei italiene în lume, restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara vor practica reduceri, inclusiv pentru produse livrate la domiciliu. De asemenea şi un site specializat în vânzarea online de vinuri va practica reduceri de 10%.

Sursa: AGERPRESS