Festivalul Muzicii Maghiare – între 10 şi 13 mai; înscrierile – până pe 3 mai

0
11

Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti anunţă organizarea, în perioada 10 – 13 mai, a celei de a XVII-a ediţii a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare.

Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau duo-uri (exclus concerte), potrivit paginii de Facebook a Institutului Maghiar.

Înscrierile se fac până pe data de 3 mai, la sediul Institutului Maghiar din Bucureşti, prin poştă sau pe cale electronică (bumkk@bumkk.ro), rezultatele preselecţiei urmând a fi comunicate pe data de 5 mai.

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate, precum şi premii în bani în sumă de 300, 200 sau 100 de euro impozabili.

Începând cu ediţia din 2017, organizatorii decernează, împreună cu Fundaţia ACCUMM, şi Premiul In memoriam Ludovic Bacs, câştigătorul acestui trofeu fiind invitat să susţină la institut recitalul care se va organiza în memoria dirijorului Ludovic Bacs, în luna ianuarie a anului următor. De asemenea, din anul 2019 Academia IConArts oferă bursă unui tânăr interpret (violonist, chitarist, percuţionist sau violoncelist) în vederea participării la masterclassuri timp de 10 zile, organizate în cadrul academiei, în Transilvania.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti sau, în situaţia unei interdicţii de carantină, online, pe pagina de Facebook a institutului, în zilele de luni, marţi şi miercuri (10 – 12 mai), începând cu ora 18,00.

Festivitatea de premiere şi concertul de gală vor avea loc pe 13 mai.

Sursa: AGERPRESS