Fifor (PSD Arad): Nu e acceptabil ca a treia cerere de plată PNRR să fie lăsată în sarcina viitorului guvern

0
34

Preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, afirmă că actualul Guvern trebuie să-şi îndeplinească angajamentele asumate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a putea depune a treia cerere de plată înainte de schimbarea premierului, iar amânarea depunerii cererii până după ‘rotativă’ nu este acceptabilă pentru social-democraţi.

‘Este important ca toate jaloanele din PNRR aferente tranşei a III-a să fie rezolvate, iar cererea de plată să fie depusă la termen, cum e prevăzut în PNRR, adică înainte de rotaţia premierilor şi miniştrilor din Guvern. Cabinetul Ciucă trebuie să îşi încheie misiunea de a respecta calendarul plăţilor din PNRR, astfel încât fluxurile de fonduri europene la buget să fie îndeplinit. Rotaţia premierilor are loc după depunerea cererii III. Deci, amânarea depunerii acestei de cereri de plată în ideea de a lăsa asta în seama viitorului Guvern nu e acceptabilă. Iar dacă rotaţia nu va avea loc la finalul lunii mai, atunci nu se va mai întâmpla deloc’, a transmis, luni, preşedintele PSD Arad, pe contul său de Facebook.

Întrebat de AGERPRES dacă PSD ar putea refuza preluarea conducerii Guvernului în condiţiile în care cererea de plată III nu va fi depusă la termen, Fifor a reiterat că ‘actualul guvern trebuie să-şi îndeplinească toate obligaţiile privind PNRR înainte de schimbarea premierului’. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS