Florin Cîţu, la Congresul UDMR: Avem nevoie mai mult decât oricând de stabilitate

0
565

România are nevoie, mai mult decât oricând, de stabilitate, iar politica trebuie făcută doar în interesul cetăţeanului, a afirmat, vineri, premierul Florin Cîţu, în cadrul Congresului UDMR.

‘Vom sta la guvernare patru ani de zile. (…) Provocare acceptată. Mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră şi este o invitaţie pe care am acceptat-o cu plăcere şi e normal să fie aşa, pentru că aşa se întâmplă când ai alături un partener pe care ştii că te poţi baza. Stabilitatea este foarte importanta atunci când vrei să construieşti ceva – şi aţi văzut acest lucru, mai ales când e vorba de guvernare. Pentru că, indiferent de ce se întâmplă, de negocieri, de dorinţele fiecăruia, este esenţial să ştii că la finalul zilei cel cu care discuţi nu ameninţă, nu şantajează, nu-şi ia jucăriile şi pleacă acasă. UDMR este acest partener pe care te poţi bizui’, a subliniat Florin Cîţu.

Potrivit premierului, acum mai mult decât oricând, Guvernul trebuie să demonstreze că are o viziune clară, mai ales în condiţii de pandemie.

‘Acum, mai mult decât oricând, trebuie să demonstrăm că avem o viziune clară despre cum trebuie să reconstruim România în actuala situaţie epidemică, cum putem proteja locurile de muncă, cum putem să facem noi locuri de muncă, cum putem să dezvoltăm economia, dar şi comunităţile locale. Am văzut cine este interesat de dezvoltarea comunităţilor, cine acţionează pentru ca oamenii să aibă canalizare şi drumuri asfaltate. Aşa se luptă în interesul celor care ne-au ales, aducându-i în secolul XXI, nu punând beţe în roate. După 30 de ani merită toţi românii să fie în secolul XXI. Politica trebuie făcută doar pentru a servi cetăţeanul, poate e nevoie să ne reamintim acest lucru’, a adăugat Florin Cţu.

Şeful Executivului a amintit că obiectivele sale nu s-au schimbat în aceste 8 luni şi jumătate şi a făcut un apel la stabilitate.

‘Avem un program de guvernare care trebuie respectat, reformele vor continua. Vă garantez că se va întâmpla acest lucru. Nu există altă cale. Avem nevoie mai mult decât oricând de stabilitate. Suntem în plină pandemie, numărul de infectări creşte de la o zi la alta, avem creşteri de preţuri la energie şi la gaze. Pentru toate acestea, românii aşteaptă de la noi soluţii, pe care le avem şi pe care le vom implementa în această guvernare. Cum să lăsăm România fără guvernare în acest context? Cetăţenii români, indiferent de etnia lor, aşteaptă de la clasa politică performanţă, profesionalism şi bună guvernare. Tocmai de aceea apreciez acum, mai mult decât oricând, responsabilitatea UDMR. UDMR a înţeles că, prin cooperare şi dialog, se pot face paşi importanţi în stabilitatea sistemului politic şi se pot promova principii şi valori democratice’, a menţionat premierul.

Sursa: AGERPRESS