Flutur: Am avut un festival al democraţiei care ne-a costat scump; partea bună – capacitatea partidului de a corecta

0
186

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, afirmă că liberalii au avut ‘un festival al democraţiei’ care a costat scump, dar îi îndeamnă pe liberali, să vadă ‘partea bună a lucrurilor’ – capacitatea partidului de a corecta şi îmbunătăţi ce nu merge.

‘Trebuie să pornim de la o realitate. La şase luni de zile, PNL provoacă proceduri pentru un congres extraordinar. Şi eu vă îndemn să vedeţi partea bună a lucrurilor: capacitatea partidului de a corecta şi de a îmbunătăţi ce nu merge. Noi nu putem să ne ascundem, să spunem că a mers totul foarte bine şi o spun eu, care am primit un vot pentru interimatul până duminica viitoare: trebuie să ne uităm atent ce n-a mers să putem îndrepta. Altfel, putem persista în aceste greşeli, iar PNL este, într-adevăr, un partid viu, dinamic şi care trage de mânecă şi acesta este un lucru bun pentru că mai sunt doi ani până la alegerile din 2024 şi dacă ne gândim sunt foarte multe lucruri de făcut’, a declarat Flutur, duminică, la Consiliul Naţional al PNL organizat la Palatul Parlamentului.

El a a îndemnat la moderaţie, arătând că PNL este într-o coaliţie în care trebuie să genereze stabilitate.

‘Eu nu vreau să am azi un rechizitoriu aspru, pentru că trebuie să ne asumăm şi noi parte dintre ele, pentru că am făcut parte şi suntem în această echipă, dar trebuie sa recunoaştem şi să îndreptăm ce n-a mers, aşa ca vă rog pe toţi: haideţi să vedem capacitatea şi viteza de reacţie a partidului care a văzut că trebuie nişte lucruri îmbunătăţite. Faptul că o săptămână propunem pentru congres extraordinar, pentru că e o situaţie excepţională în România şi geopolitică, şi presiunea economică şi aşteptările populaţiei. Nu putem aştepta. Am avut un festival al democraţiei care ne-a costat scump. Îndemnul meu e la moderaţie în această perioadă şi să gândim constructiv şi de echipă. PNL e într-o coaliţie unde trebuie să generăm stabilitate’, a punctat Gheorghe Flutur.

Sursa: AGERPRESS