Fotbal: Antrenorul Markus Anfang, suspendat un an pentru utilizarea unui certificat de vaccinare fals

0
67

Antrenorul Markus Anfang, care s-a despărţit de Werder Bremen (liga secundă germană), a fost suspendat pentru un an şi amendat cu 20.000 de euro după ce a recunoscut că a utilizat un certificat de vaccinare contra Covid-19 fals, a anunţat Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de Reuters.

Anfang a negat iniţial acuzaţia, dar a părăsit clubul Werder Bremen în noiembrie după ce autorităţile germane au lansat o investigaţie privind validitatea certificatului său de vaccinare.

Secundul lui Anfang de la Bremen, Florian Junge, a fost la rândul lui suspendat pentru zece luni şi amendat cu 3.000 de euro tot pentru utilizarea unei certificat de vaccinare fals.

Conform comunicatului DFB, cei doi tehnicieni au recunoscut că au obţinut certificatele false în vara anului 2021, ceea ce le-a permis evitare testelor regulate.

”Prin acţiunile lor, Markus Anfang şi Florian Junge au încălcat rolul lor de model în calitate de antrenori într-o măsură considerabilă”, a declarat Hans E. Lorentz, preşedintele tribunalului sportiv al DFB.

DFB a precizat că pentru că şi-au recunoscut vina, cei doi antrenori vor beneficia de o suspendare parţială a sancţiunilor, ceea ce le va permite să-şi reia activitatea în sezonul 2022/2023.

Sursa: AGERPRESS