Fotbal: Cluburile europene vor discuţii cu FIFA legate de teama impactului Omicron asupra CAN 2022

0
510

Conducerea Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) a anunţat că doreşte discuţii urgente cu Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) legate de siguranţa jucătorilor lor care vor evolua luna viitoare, la Cupa Africii pe Naţiuni şi la meciurile interţări de anul viitor, în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului, transmite Reuters.

Numeroase ţări au introdus restricţii de călătorie de la apariţia tulpinii Omicron în sudul Africii.

”Boardul este de acord să demareze discuţii urgente cu FIFA pentru a se asigura că se iau toate măsurile de precauţie necesare pentru protejarea jucătorilor … având în vedere că situaţia se deteriorează într-un ritm alarmant”, a anunţat ECA, asociaţie care reprezintă peste 240 de cluburi de pe continent.

Cupa Africii pe Naţiuni, care reuneşte 24 de echipe naţionale la start, este programată în Camerun, între 9 ianuarie şi 6 februarie.

Unele cluburi din Premier League au refuzat elibereze jucătorii la echipele naţionale ale ţărilor aflate pe lista roşie a Marii Britanii pentru fereastra de meciuri internaţionale din septembrie, din cauza cerinţelor de carantinare.

În octombrie s-a ajuns la un acord prin care jucătorii cu schema de vaccinare completă puteau călători în ţări aflate pe lista roşie pentru meciuri internaţionale, cu condiţia unei carantine de zece zile la revenirea în Regatul Unit.

ECA a anunţat că s-a opus, decizie luată în unanimitate, propunerii FIFA de a se organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani, adăugând că planurile pentru această competiţie au scăpat din vedere garanţiile şi protecţia necesare pentru jucători.

Totodată, asociaţia a cerut o modernizare a regulilor Fair Play-ului Financiar, afirmând că actualele principii nu sunt sincronizate cu ”realitatea vremurilor”.

AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir)

Sursa: AGERPRESS