Fotbal: Europa Conference League – Meciul dintre Totteham şi Rennes, amânat din cauza Covid-19

0
438

Meciul dintre echipele Tottenham Hotspur şi Rennes, programat joi seara în cadrul competiţiei Europa Conference League la fotbal, a fost amânat din cauza focarului de Covid-19 cu care se confruntă clubul englez, informează AFP.

‘Putem confirma că partida noastră din Conference League împotriva formaţiei Rennes nu se va disputa mâine (joi) din cauza mai multor cazuri de Covid-19 înregistrate în cadrul echipei’, a precizat Tottenham într-un comunicat dat publicităţii miercuri seara.

Opt jucători şi cinci angajaţi ai clubului englez au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în ultimele zile, iar oficialii lui Tottenham au decis, în aceste condiţii, să amâne partida cu Rennes, care urma să se dispute la Londra.

‘Discuţiile continuă cu UEFA şi vom oferi informaţii în privinţa meciului în timp util’, a adăugat gruparea engleză.

La scurt timp însă, clubul francez Stade Renees a contestat această ‘decizie ‘unilaterală’, care nu a fost confirmată de către UEFA.

‘Meciul nu a fost în mod oficial anulat de UEFA’, a subliniat Stade Rennes, care ”îşi menţine decizia de a juca’, evocând ‘o lipsă flagrantă de fair play’, în condiţiile în care Tottenham a confirmat prin email desfăşurarea meciului, la începutul după-amiezii de miercuri, înainte de a-i preveni pe francezi, imediat după aterizarea acestora la Londra, că intenţionează să nu mai dispute jocul.

Tottenham ocupă locul secund în Grupa G din Europa Conference League, la egalitate de puncte cu olandezii de la Vitesse Arnhem (7), iar meciul cu liderul clasamentului, Rennes (11 puncte), este extrem de important pentru accederea în barajul pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)

Sursa: AGERPRESS