Fotbal: Sao Tome, descalificată din preliminariile CAN-2023 din cauza unui test pentru Covid-19

0
80

Echipa naţională din Sao Tome şi Principe a fost descalificată din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, ediţia 2023, după ce atacantul său Luis Leal nu a prezentat un test valid pentru Covid-19 înaintea victoriei obţinute în faţa selecţionatei Mauritius, în luna martie, informează Reuters.

Experimentatul Leal (34 ani), născut în Portugalia, a marcat unicul gol al primei manşe a acestei confruntări, câştigată de Sao Tome cu 1-0. Manşa secundă, disputată tot în Mauritius, s-a încheiat la egalitate, 3-3, iar Sao Tome a obţinut calificarea în faza următoare a preliminariilor.

Însă, în urma unui apel depus la Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), Mauritius a fost declarată câştigătoare la masa verde (3-0) în prima manşă.

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, CAF a precizat că Sao Tome şi Principe a fost găsită vinovată de încălcarea regulamentului anti-Covid al confederaţiei. prin faptul că Luis Leal ‘nu s-a supus unui test PCR obligatoriu cu 48 de ore înaintea meciului şi nu a fost în măsură să furnizeze oficialilor rezultatul unui test PCR efectuat într-un interval de 72 de ore’.

Consiliul disciplinar al CAF a decis, totodată, să aplice o amendă de 10.000 de dolari Federaţiei din Sao Tome şi Principe.

În urma acestei decizii, Mauritius a avansat în faza următoare, urmând să evolueze în Grupa A a preliminariilor CAN 2023, alături de Nigeria, Sierra Leone şi Guineea Bissau.

Viitoarea ediţie a Cupe Africii pe Naţiuni la fotbal se va disputa în Cote d’Ivoire, între 23 iunie şi 23 iulie 2023, cu participarea 24 de selecţionate.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)

Sursa: AGERPRESS