Galaţi: Bărbat din Siria depistat la frontieră cu un permis de conducere fals

0
299

Poliţiştii de frontieră gălăţeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean sirian care a prezentat, miercuri, la controlul de frontieră, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, ce s-a dovedit a fi fals, informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism înmatriculat în Olanda, un bărbat din Siria, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, asupra căruia au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, s-a constatat că permisul de conducere în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Totodată, s-a constatat că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Sursa: AGERPRESS