Galaţi: Doi bărbaţi reţinuţi după comiterea a patru furturi din autoturisme şi locuinţe în luna martie

0
183

Doi bărbaţi din Galaţi, de 26 şi 29 ani, au fost reţinuţi de poliţişti, după comiterea a patru furturi din autoturisme şi locuinţe în luna martie, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii gălăţeni au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 26 ani, din Galaţi, bănuit de furtul sumei de 10.106 lei şi a două telefoane mobile ce se aflau într-un autoturism parcat în apropierea unui bloc situat pe strada Brăilei din municipiul Galaţi şi care avea portierele neasigurate, în data de 25 martie.

Persoana în cauză a fost depistată la adresa de domiciliu şi a fost condusă la sediul Poliţiei Municipiului Galaţi în vederea audierii.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că la comiterea faptei ar fi participat şi un alt bărbat în vârstă de 29 ani, din Galaţi, care a fost depistat în scurt timp.

După administrarea probatoriului, în cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă faţă de cele două persoane care au fost introduse ulterior în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi.

Fiind extinse cercetările şi în alte dosare penale întocmite urmare a săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, s-a stabilit că sunt bănuiţi cei doi bărbaţi şi de comiterea altor furturi comise în zilele de 3, 14 şi 23 martie 2022, din două anexe gospodăreşti situate pe strada Frunzei şi din două locuinţe aflate în construcţie pe străzile Braşov şi Jiului din municipiul Galaţi, de unde au fost sustrase mai multe scule electrice.

Cele două persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES / (AS – autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS