Galaţi: Peste 100 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în numai 8 ore

0
20

Un număr de 102 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 19 premise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri, în urma unei acţiuni având ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere provocate de nerespectarea vitezei legale desfăşurată marţi între orele 05.00 – 13.00, informează, miercuri, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, acţiunea, la care au fost folosite trei aparate radar dispuse ‘în cascadă’, s-a desfăşurat pe DN 24, pe sectorul de drum cuprins între localităţile Cosmeşti şi Priponeşti, cu preponderenţă în zona producerii, în data de 01.04.2021, a unui accident rutier soldat cu decesul a patru persoane.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 102 contravenţii, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale, în valoare de 64.400 lei, 61 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conform O.U.G. 95/2002, republicată.

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 19 permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unul pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

Sursa: AGERPRESS