GCS: 37 de paturi ATI libere la nivel naţional pentru bolnavii de COVID-19; 1.591 – ocupate

0
609

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că, la nivel naţional, sâmbătă, sunt disponibile 37 de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Sâmbătă, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.708 paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti, sunt avizate 390 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 129 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform GCS, 1.591 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment, sunt disponibile 37 de paturi de ATI: 3 în Bucureşti, 1 în judeţul Bacău, 2 în judeţul Botoşani, 1 în judeţul Caraş-Severin, 1 în judeţul Cluj, 6 în judeţul Constanţa, 1 în judeţul Galaţi, 2 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Neamţ, 4 în judeţul Sălaj, 4 în judeţul Suceava, 1 în judeţul Tulcea, 6 în judeţul Vaslui, 3 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Sursa: AGERPRESS