George Simion: La Cotroceni au avut loc nişte pseudo-consultări

0
231

Copreşedintele AUR George Simion a afirmat că, luni, la Palatul Cotroceni, au avut loc ‘nişte pseudo-consultări’ şi a anunţat că i-a transmis şefului statului, printr-un consilier, lista pentru suspendarea sa din funcţie pentru a o semna.

‘Astăzi au avut loc, la Cotroceni, nişte pseudo-consultări. Preşedintele Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte, din păcate, şi nici în timpul celor două mandate ale sale nu a scos mai mult de trei cuvinte. Noi i-am dus un document şi facem un apel. Dacă Klaus Iohannis n-o să semneze respectivul document, sper ca poporul român de pretutindeni să-l semneze. I-am dus domnului Klaus Iohannis foaia de semnături, i-am completat dinainte datele şi cu strada, una din cele şase case şi cu datele personale şi mai lipseşte semnătura. I-am înmânat documentul unui consilier pentru că, pur şi simplu, au fost de formă aceste consultări de la Cotroceni. (…) Sper să-i vină mintea la cap şi să semneze şi Klaus Werner Iohannis, cu domiciliul în Strada Bâlea nr. 29, pe formularele de demitere a lui Klaus Iohannis’, a declarat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a spus că AUR a mers luni la Cotroceni pentru că respectă Constituţia şi instituţia prezidenţială şi nu ţine cont de ocupantul ‘vremelnic’ al funcţiei de şef al statului.

‘Am mers acolo fără iluzia că vom putea influenţa în vreun fel esenţa anti-politicii pe care o practică domnul preşedinte Klaus Iohannis, dar folosind prilejul de a transmite două mesaje puternice, (…) care reflectă îngrijorarea poporului român şi mai ales dihonia care s-a instaurat în poporul român şi cu aportul domniei sale, care, prin natura funcţiei, ar trebui să fie un mediator. I-am spus că societatea românească este astăzi divizată pe tema certificatelor de vaccinare, că acest document care încalcă drepturile fundamentale (…) nu poate fi instituit de către clasa politică fără consultarea românilor. (…) Domnul preşedinte a spus că referendumul ar fi oricum consultativ şi că politicienii nu sunt obligaţi să ţină cont de el şi ‘punct”, a adăugat liderul AUR.

Sursa: AGERPRESS