George Simion: Vom acţiona pentru blocarea iniţiativei UDMR privind restricţionarea transhumanţei

0
65

Alianţa pentru Unirea Românilor va acţiona pentru blocarea, la Senat, a unei inţiative legislative a parlamentarilor UDMR privind restricţionarea transhumanţei, care ar face ‘mai mult rău decât se făcea pe vremea comunismului’, a declarat miercuri deputatul George Simion, preşedintele AUR.

Într-o conferinţă de presă, el a menţionat că, în cursul zilei de marţi, a avut o întrevedere cu un grup reprezentativ al Asociaţiei Profesionale a Oierilor, ‘oameni care acuză Ministerul Agriculturii şi formaţiuni politice din arcul guvernamental că vor să interzică păşunatul’.

‘Pe circuit legislativ, la Senat, e o iniţiativă a mai multor parlamentari UDMR, a unuia de la USR şi a unuia de la PNL. Este o lege care ar face mai mult rău din punct de vedere al restricţionării transhumanţei decât se făcea pe vremea comunismului. Nu înţelegem de ce UDMR, în principal, vrea să omoare acest domeniu important pentru români. Suntem alături de oierii români şi vom acţiona în consecinţă pentru blocarea acestei legi la Senat, cum am făcut cu legea care limita la cinci numărul de porci pe care îi puteai creşte în gospodărie, care în acest moment este blocată în comisiile de la Camera Deputaţilor’, a precizat George Simion.

Sursa: AGERPRESS