Giurgiu: Opt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi

0
81

Un număr de opt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 în judeţul Giurgiu, în prima zi a campaniei de vaccinare a copiilor din această categorie de vârstă.

‘În contextul debutului vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, în judeţul Giurgiu au fost vaccinaţi miercuri, 26 ianuarie, un număr de opt copii la centrul din cadrul Colegiului Tehnic ‘Ion Bălănescu’ din municipiul Giurgiu. Până la ora actuală, nu au fost raportate reacţii adverse post-vaccinare ale acestora’, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, Teodora Nicolau.

Şi la Centrul de vaccinare de la Bolintin Vale fusese înscris pentru vaccinare un copil din această categorie de vârstă, dar nu s-a mai prezentat.

Copiii care s-au vaccinat au primit diplome de merit din partea reprezentanţilor Centrului de vaccinare, în semn de recunoştinţă pentru curajul de care au dat dovadă şi au fost felicitaţi şi de prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.

Pentru joi, 27 ianuarie, nu sunt programaţi în judeţul Giurgiu copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani pentru vaccinare.

Menţionăm faptul că programarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

La nivelul judeţului Giurgiu, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, până la ora actuală, este de 170.106, dintre care 60.640 au efectuat două doze, 14.188 au efectuat şi doza a treia, iar 22.747 au fost imunizate cu doza unică Johnson&Johnson.

Sursa: AGERPRESS