Giurgiu: Preşcolari şi elevi din judeţ mutaţi în alte şcoli la început de an din cauza lucrărilor de renovare

0
378

Aproximativ 60 de preşcolari şi elevi de la una din cele două grădiniţe din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, precum şi cei de la grupa pregătitoare din satul Remuş au fost mutaţi în alte clădiri de şcoli din comună chiar la început de an şcolar, deoarece lucrările de renovare la clădirile în care funcţionau sălile lor de clasă nu au fost finalizate.

‘La clădirea şcolii din luncă din comuna Frăteşti mai avem lucrări de renovare de făcut care vor mai dura aproximativ două luni de zile, motiv pentru care o clasă de grădiniţă a fost relocată în clădirea şcolii mari din comună până la finalizarea lucrărilor. Lucrările de renovare erau necesare, deoarece clădirea şcolii era veche, avea grupurile sanitare în curte, iar acoperişul era atât de deteriorat că ploua în interior. Am fi vrut să terminăm lucrările mai din timp, dar nu am avut bani. Oricum, lucrările de renovare erau extrem de necesare pentru că aceste clădiri de şcoli şi grădiniţe din comună sunt vechi şi de o sută de ani şi aveau toaletele în curte’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul comunei Frăteşti, Gabriel Marian Pană.

Edilul a adăugat că de când a preluat acest prim mandat al său, au fost incluse în programul de renovare şcoala şi grădiniţa din Remuş, anul acesta va fi renovată grădiniţa de pe luncă din Frăteşti şi la anul vor mai fi renovate o şcoală din Frăteşti şi una din satul Cetatea, iar astfel toate şcolile din comună vor fi renovate şi cu grupuri sanitare în interior.

El spune că lucrările de renovare la şcolile din comună au fost făcute din fonduri proprii şi primăria a alocat până acum aproximativ 250.000 de euro pentru renovarea interioarelor, reparaţii la acoperiş şi mutarea grupurilor sanitare din curte în interiorul clădirilor.

‘La Remuş, un număr de 28 de elevi de la clasa pregătitoare funcţionează timp de două săptămâni de zile în clădirea grădiniţei, iar când se va finaliza şi sala lor de clasă se vor muta în interiorul şcolii care se află doar la câţiva metri, în aceeaşi curte, iar pentru copiii de la grădiniţa de pe luncă, din Frăteşti, primăria a pus la dispoziţie un microbuz special pentru preşcolari care îi va transporta la şcoala mare din localitate, unde le-a fost pus pusă la dispoziţie o sală de clasă timp de două luni de zile până la finalizarea lucrărilor la acoperişul clădirii în care funcţionează grădiniţa’, a declarat şi purtătoarea de cuvânt a ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

ISJ Giurgiu a mai precizat că nu mai sunt alte situaţii de acest gen în judeţ, dar şi că până acum nu au fost înregistrate cazuri de COVIDI-19 la elevi sau cadre didactice. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS