Giurgiu: Toate şcolile din judeţ au început noul an şcolar în scenariul verde

0
496

Toţi cei 34. 449 de elevi şi preşcolari din judeţul Giurgiuau început, luni, cursurile noului an şcolar, în scenariul verde.

‘Toate cele 187 de unităţi şcolare cu personalitate juridică şi structuri ale acestora din judeţ vor funcţiona în scenariul unu, cu participarea zilnică cu prezenţă fizică în sălile de clasă a tuturor preşcolarilor şi elevilor’, a declarat luni, presei, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Toate şcolile au fost dotate cu substanţe dezinfectante, atât la intrarea în unităţile de învăţământ cât şi în fiecare sală de clasă. Totodată, fiecare unitate şcolară dispune de măşti de protecţie pentru elevi.

Festivităţile de deschidere a anului şcolar au fost organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie şi fără ca durata acestora să depăşească o oră şi jumătate.

În judeţul Giurgiu, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 20 de persoane în ultimele 24 de ore, rata de incidenţă fiind de 0,98 de cazuri la mia de locuitori.

La Bolintin Deal, rata de incidenţă este de 6,16 la mia de locuitori, la Singureni este de 3, 55 la mia de locuitori, în municipiul Giurgiu – 1,50 la mia de locuitori, în 31 de localităţi este situată între 0,23 şi 1,73 la mia de locuitori, iar în 20 din cele 54 de localităţi din judeţ este zero.

Numărul persoanelor vaccinate în judeţul Giurgiu a ajuns la 111.158, dintre care 47. 254 au efectuat ambele doze şi 5.373 au primit doza unică de Johnson& Johnson. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS