Gorj: Peste 40 de pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, internaţi în Spitalul Judeţean; număr se menţine constant

0
249

Peste 40 de pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu noul coronavirus sunt internaţi, în prezent, în cele trei locaţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al unităţii, Mihaela Ţicleanu.

Potrivit acesteia, cei mai mulţi bolnavi sunt în locaţia de la Pasarelă, respectiv 20 de pacienţi.

Astfel, în locaţia respectivă, pe secţia de Boli Infecţioase sunt 20 de persoane confirmate şi internate (aici fiind un număr total de 50 de paturi disponibile), 13 fiind nevaccinate, şi alte cinci la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă, toate fiind nevaccinate.

În locaţia din centrul municipiului sunt şase pacienţi suspecţi (18 paturi disponibile) şi niciun bolnav pe secţia de Terapie Intensivă, unde sunt şase paturi disponibile, cu oxigenator şi cu ventilator, iar în Spitalul 700 sunt 13 pacienţi suspecţi (25 de paturi disponibile) şi niciun pacient pe secţia de Terapie Intensivă (unde sunt şase paturi disponibile, dintre care patru cu ventilator şi două cu oxigenator).

Mihaela Floroiu a mai precizat că, în ultimele 14 zile, niciun angajat al SJU Târgu Jiu nu a fost depistat cu COVID-19.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au anunţat că până pe 6 decembrie la nivel judeţean s-au primit 275.701 doze de vaccin şi au fost administrate 225.045, dintre care 79.459 doza a doua şi 20.982 doza a treia. AGERPRES / (AS – autor: Irina Poenaru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS